Calamarsets guisats

Una cosa que hem vist des de que vam començar el bloc es que les receptes de peix que tenim són sobretot de sardines salades i abadejo. Com que la idea és recollir receptes tradicionals o antigues per a que no es perdin pos és ben normal, no? Antes no teníem peix fresc com tenim ara, o no tant sovint.

Ja sabeu per això que no hem posat límits a les receptes que publicarem, si són d’una casa del poble, i a la família los hi agrada, i la volen compartir amb la resta de miravetans i el món, pos benvinguda sigue, i gràcies.

Esta recepta per a mi compta com a clàssica, quan érem petites, a l’istiu anàvem a a l’illeta a la tarde casi cada dia amb la Mariona i l’Ilde i ma ieia Maria portava el sopar dins dúna fiambrera i un dia a la setmana eren calmarsets o popets guisats. Hi sucàvem un pa sencer, assentats a terra damunt d’un sac amb una caixa de fruita com a taula. Espero que els xiquets de Miravet sopin de tant en tant tan bé com ho vam fer naltros.

Aquí teniu la recepta tal com mos l’explica la Cintín del Pigat

Ingredients:

  • 1 kg. de calamarsets petits nets
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 grans d’all
  • Sal i oli

Com preparar-ho:

  • Escalfem l’oli a la cassola i quan està calent, hi afegim la ceba tallada fina i els alls a làmines.
  • Quan està tovet i transparent hi afegim els calamarsets i la sal.
  • Coure-ho a foc baix fins que només quedi l’oli, han de quedar ben tendres.
  • Serviu-ho amb un bon pa per a sucar i un bon got de vi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s